LPG - behandling

LPG - behandling är en unik patenterad massageteknik som används för behandling av olika tillstånd i hud, muskler och bindväv. Vävnaden masseras effektivt genom vakuumsug där två motoriserade rullar bearbetar vävnaden naturligt där program, effekt och pulseringar ställs in av terapeuten.

LPG - behandling kan med fördel rekommenderas till personer med muskelsmärta, för människor som känner sig spända, för reducering av celluliter eller för att helt enkelt få en avslappnande förebyggande behandling.

Efter ett träningspass där man utfört ovana rörelser eller om man tränat hårt kan DOMS (Delayed Onset of Muscle Sorness), dvs träningsvärk börja uppstå, oftast efter 12h - 24h. För dig som idrottar och behöver snabbare återhämtning och mindre träningsvärk för ett normalt rörelsemönster, rekommenderar vi starkt behandling med LPG - teknik.

Studier har påvisat att man snabbare kan få elitidrottare, som mottagit LPG - behandling, på benen för aktivt spel/träning i jämförelse med idrottsutövare som inte fick LPG - behandling. Kortfattat kan man säga att LPG - tekniken gör att överflödig vätska dräneras i kroppen, musklerna mjukas upp av att blodcirkulationen kraftigt sätts igång där syretillförseln till kroppens celler förbättras som i sin tur gör att risken för framtida muskelskador reduceras.

Fibrer i huden har som funktion att hålla huden jämn och slät. Celluliter är antingen ansamlingar av fettceller som bildar klumpar i bindväven eller så kan celluliter uppstå då vätskan mellan cellerna avstannar. Effekten av celluliter gör så att fibrerna i huden tänjs ut vilket orsakar en ojämn hudstruktur. Dessa störningar i bindväven försämrar blod – och lymfcirkulationen och även ämnesomsättningen.

Med hjälp av LPG- behandling reduceras celluliter genom att fettceller går i lipolys och är redo för förbränning. För att uppnå ett optimalt resultat krävs det mellan 10 – 20 LPG behandlingar där man behandlar cirka 1 gång/vecka för att låta kroppen återhämta sig, där många sedan väljer att komma på underhållsbehandling 1 – 2 ggr/månad.